Biometrische authentificatie: de nieuwe noodzaak van gedigitaliseerde ondernemingen

Wat is de noodsituatie bij de implementatie van biometrische verificatie?

In een wereld van razendsnelle digitalisering en geautomatiseerde toegang tot allerlei diensten en fysieke locaties is identiteitsfraude en wederrechtelijke toe-eigening een voortdurende zorg. Enorme hoeveelheden gegevens die 24/7 worden verzameld, zijn een goudmijn voor fraudeurs die het gemunt hebben op zowel persoonsgegevens als industriële (of zelfs defensie-) geheimen.

In 2019 waren er wereldwijd 4,1 miljard records die werden bedreigd, terwijl de inbreuken een stijging van 54% lieten optekenen, volgens ENISA (het agentschap van de Europese Unie voor cyberbeveiliging).

Dit probleem wordt wereldwijd ernstig genomen. De omvang van de marktwaarde voor fraudedetectie en -preventie zal stijgen van $28,8 miljard in 2020 tot $63,5 miljard in 2023, wat een stijging van 120% in 3 jaar laat zien (bron: MarketsandMarkets, Statista 2018).

Biometrische autheticatie: de nieuwe noodzaak van de gedigitaliseerde ondernemingen.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Leer meer

Video laden

Waarom dan de stap naar biometrische verificatie?

In de afgelopen jaren waren er veel technologische doorbraken om individuen en bedrijven te voorzien van de beste beveiligingsmiddelen zoals badges, wachtwoorden, enz. Maar de vooruitgang van de wetenschap opende een verbluffend tijdperk om meer te leren over hoe de unieke kenmerken van ons lichaam de meest veilige sleutels kunnen zijn om onze gegevens en activa te beveiligen.

In feite, biometrische verificatie methoden berusten op onze unieke kenmerken die moeilijk te kopiëren, te reverse engineeren of te stelen zijn in vergelijking met traditionele methoden. De populairste biometrische verificatiemethoden zijn vingerafdruk, gezichtsherkenning, iris/etina, vinger- en handpalmaders.

Elk van hen heeft voor- en nadelen: Vingerafdruk, hoewel zeer populair, kan gemakkelijk worden omgekeerd, Iris/Retina kan invasief zijn bij uitgebreid gebruik, Gezichtsherkenning kan op weerstand stuiten om privacyredenen en voldoet mogelijk niet aan de lokale GDPR-richtlijnen.

Wat is de toegevoegde waarde van Perfect-ID op dit gebied?

Daarom heeft PerfectID, een Belgisch bedrijf, de weddenschap aangegaan om de meest veilige biometrische verificatie technologie die gebaseerd is op Palm Veins als unieke sleutel: Palmki™.

Deze oplossing scant meer dan 5 miljoen referentiepunten in de aderstructuur van een hand met een uiterst nauwkeurige infraroodsensor om een digitale sleutel te genereren die niet kan worden gekraakt of gekopieerd. Voor de authenticatie is dus de levende hand nodig! Tijdens de authenticatie hoeven gebruikers alleen maar hun hand op de meest intuïtieve manier voor de authenticatiesensor te wapperen. Deze genereert een nieuwe sleutel en vergelijkt die met de sleutel die eerder in de centrale database was opgeslagen om te controleren of de sleutel overeenkomt en welke toegang aan de gebruiker moet worden verleend of geweigerd.

Hoe zit het met Slush Participation?

Het veelbelovende potentieel van Palmki™ stelde PerfectID in staat om deel te nemen aan 's werelds grootste startup-evenement SLUSH gehouden in Helsinki, Finland, op 1-2 december 2021. Ongeveer 1800 start-ups en 2400 investeerders kwamen samen om hun nieuwste technologieën te laten zien en op zoek te gaan naar financiering. PerfectID was erbij en werd geselecteerd als een van de weinige 54 bedrijven die op het podium werden uitgenodigd om te spreken over Palmki™

Wim Van de Putte, algemeen directeur van Perfect ID en expert in biometrische verificatieSamengevat in twee woorden "Your Palm will be the Key", voegde hij eraan toe: "het is zeer veilig, zeer comfortabel, hygiënisch (geen aanraking) en milieuvriendelijk".

Biometric authentication