Биометриска проверка на идентитет: Вашата дланка е најбезбедниот клуч

Palmki™ е дигитален клуч кој ја користи шемата на линиите на Вашата дланка за да го потврди Вашиот идентитет. Тоа е биометриска технологија за верификација на идентитет прифатлива за корисникот што дава пристап до локации, машини, податоци, временска регистрација, плаќања итн.

Преиспитување на безбедноста

Palmki™

Palmki™ е безбеден биометриски клуч за проверка на идентитетот преку дланка. Овој биометриски клуч е лесен за корисникот и може да се користи за автентикација на корисниците пред да се дозволи пристап до згради, софтвер или информации.

This advanced, vascular pattern recognition technology provides highly reliable authentication.

Технологијата PalmSecure има стапка на лажно прифаќање под 0,00001% со исклучителна стапка на лажно отфрлање од 1 процент, сето тоа во форма на мал фактор кој генерира исклучително брза автентикација, обично под една секунда.

5 милиони референтни точки

Palmki™ скенира повеќе од 5 милиони референтни точки во структурата на вените на Вашата дланка со високо-прецизен инфрацрвен сензор. Откако ќе се регистрирате, безбедна и ефективна идентификација на дланката може да се направи само со држење на раката пред нашата технологија за автентикација.

Беспрекорна компатибилност

Сензорите на Palmki можат да се вградат во површини и машини. Ние го поврзуваме нашиот софтвер со Вашите постоечки системи и брави. Ние гарантираме дека Вашата политика за автентикација работи непречено и автоматизирано. Се разбира, Palmki може да се прилагоди врз основа на специфичните потреби на Вашата зграда или компанија.

Преиспитување на безбедноста

Palmki™

Palmki™ е безбеден биометриски клуч за проверка на идентитетот преку дланка. Овој биометриски клуч е лесен за корисникот и може да се користи за автентикација на корисниците пред да се дозволи пристап до згради, софтвер или информации.

This advanced, vascular pattern recognition technology provides highly reliable authentication.

Технологијата PalmSecure има стапка на лажно прифаќање под 0,00001% со исклучителна стапка на лажно отфрлање од 1 процент, сето тоа во форма на мал фактор кој генерира исклучително брза автентикација, обично под една секунда.

5 милиони референтни точки

Palmki™ скенира повеќе од 5 милиони референтни точки во структурата на вените на Вашата дланка со високо-прецизен инфрацрвен сензор. Откако ќе се регистрирате, безбедна и ефективна идентификација на дланката може да се направи само со држење на раката пред нашата технологија за автентикација.

Беспрекорна компатибилност

Сензорите на Palmki можат да се вградат во површини и машини. Ние го поврзуваме нашиот софтвер со Вашите постоечки системи и брави. Ние гарантираме дека Вашата политика за автентикација работи непречено и автоматизирано. Се разбира, Palmki може да се прилагоди врз основа на специфичните потреби на Вашата зграда или компанија.

biometric identity verification

Тие гласаат за нас

Студија на случај

Дали би сакале да бидете дел од оваа листа?   

Како функционира нашиот биометриски систем за верификација на идентитет

Лесно и едноставно

Единицата за регистрација, нашиот софтвер и нашиот сензор Palmki: тоа е сè што Ви треба за да ја инсталирате Palmki технологијата за препознавање на дланка.

По регистрацијата, скенирањето на структурата на вената на дланката е хаш-кодирано и на тој начин Вашите биометриски податоци се чуваат безбедно. Откако ова е направено, корисниците треба само да ја покажат својата рака. Софтверот Palmki ќе изврши биометриско препознавање на раката со усогласување со зачуваниот хаш-код. Кога се совпаѓа, пристап е дозволен.

Регистрација

Сè што треба да направите е да ја ставите раката пред единицата за регистрација. Повеќе од 5 милиони референтни точки во Вашата дланка ќе бидат снимени во дел од секундата, а нашиот интелигентен софтвер за биометриска идентификација се грижи за останатото.

Складирање

Податоците што ја содржат Вашата биометриска дланка и шемата на Вашите вени се трансформираат во криптографски хаш-код. Ова значи дека е невозможно да се декодираат Вашите биометриски информации за какви било надворешни страни.

Пребарување

Откако ќе се регистрирате, останатото е лесно, исто како поставувањето на раката пред сензорот Palmki. Се снима сложен модел на Вашата рака кој се состои од повеќе од 5 милиони референтни точки.

Пристап

Нашите алгоритми ги бараат сите познати корисници и Ве идентификуваат врз основа на геометријата на Вашата рака, овозможувајќи Ви пристап до просторијата, машината или софтверот.

Што правиме ние

Plug and Play Биометриски систем за верификација на идентитет

Palmki е белгиска технолошка компанија и водечки снабдувач на биометриска технологија и решенија за контрола на пристап и време и присуство во Европа.

Со Palmki станува возможно да се користи рачното скенирање како систем за плаќање или како биометриски систем за автентикација за пристап до апарати за копирање и друг хардвер. Покрај тоа, може да се реши секаков вид автоматизиран тек на кој му треба некаков вид регистрација или автентикација.

Нашите производи и решенија се дизајнирани да одговараат на потребите на претпријатијата од која било големина или индустрија. За нашите препродавачи и интегратори, ние дејствуваме како биометриски едношалтерски систем.

biometric identity verification

Пристап

Временска регистрација

Податоци

Потпишување

Плаќања

Хардвер

Зошто го правиме тоа

Нашата ДНК: Флексибилна и персонализирана

Биометриската машина за верификација на идентитет Palmki е plug and play и е подготвена за употреба. Но, во Palmki ние веруваме дека нудиме совршен одговор на Вашите потреби. Нашиот флексибилен и персонализиран пристап гарантира дека Palmki е најдобриот биометриски систем за Вашата компанија. Нашиот хардвер и софтвер не треба да ја заменат Вашата тековна процедура; можеме да го изградиме системот за контрола на пристап што го користите во моментов.

Останува на Palmki да испорача лесно, безбедно и персонализирано биометриско решение во висококвалитетен дизајн.

Лесен пристап

Природно движење на раката: тоа е сè што Ви треба за да го активирате нашиот сензор за автентикација. Нема повеќе губење значки или заборавање пин-кодови и лозинки. Невозможно е да ја заборавите дланката. 

Друг начин на кој нудиме лесен пристап е тоа што ќе бидете сигурни дека нема потреба да ја менувате својата компанија. Нашите решенија се флексибилни и можат да се изградат врз Вашата постоечка архитектура.

Безбедност

"Palmki е целосен доказ за Општата регулатива за заштита на податоците. Податоците се шифрирани и безбедно складирани. Нашите сензори ја препознаваат топлата крв во нечии вени. Затоа, скенирањето на вените е невозможно да се дуплира и е бескорисно кога е украдено. "

За проекти со висока безбедност може да се додадат дополнителни слоеви на безбедност. Во комбинација со значка, Palmki може да функционира како двофакторна автентикација. 

Персонализација

Palmki овозможува целосно персонализирано и автоматизирано патување на клиентите. Ние го поврзуваме Palmki со Вашите брави, начини на плаќање, алатки за нарачки, управување со акции, можности за вкрстена продажба,….

Заедно го анализираме протокот на Вашите клиенти и даваме сигурност дека клиентите можат да уживаат во сите Ваши услуги само со едноставно мавтање со раката.

Квалитет и дизајн

Ние сами го произведуваме нашиот хардвер и софтвер. Ова значи дека можеме да понудиме високо ниво на прилагодување. Користењето на нашата сопствена 3D технологија ни овозможува да понудиме високо флексибилни дизајни, секогаш со највисок можен квалитет.

Сензорите Palmki во форма и бои според логото на Вашата компанија? Сметајте дека е направено!

biometric identity verification

Како го правиме тоа

Хармонија во рамките на сложеноста

Биометриското портфолио за проверка на идентитетот на Palmki е навистина направено од еден кохезивен дел: хомоген изглед и чувство, совршено интегриран софтвер и беспрекорни партнерски интерфејси.

Без разлика дали е мала или меѓународна фирма, влада, индустрија или услуги, нашите решенија можат да се справат со субјекти од сите големини и сектори.

Palmki е активен во владата, индустријата, системските интегратори, центрите за податоци, малопродажбата, болниците или луксузните приватни објекти каде големината е она што е важна. Затоа нудиме различни пакети:

Стандардизирани решенија

Доколку барате решение out-of-the-box

Неограничени решенија 

За компании кои претпочитаат целосно приспособено решение

Придружете се на нашиот тим

Кариери

Кариери

Менаџер за иновации

PerfectID бара стратешки профил во кој следните елементи се централни за позицијата: Што правиш Разработка на проекти за технички иновации

Прочитај повеќе »

Ние се грижиме за Вашата безбедност

Кратка изјава од нашиот извршен директор

The data is encrypted from end to end, and the biometric information is continuously converted into random codes so it cannot be read, duplicated or circulated.


In addition user’s personal data and biometric keys are stored on protected data servers, or can be stored locally on a personal badge. Combine this with a clear opt-in and opt-out option for users, and you get a GDPR compliant and very privacy safe biometric tool.

Mark Strackx

Извршен директор

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Стапете во контакт

Претплатете се на билтенот со новости

Ајде да добиеме одредена безбедност за Вашето сандаче

Следете не

Вести и иновации

Вести

LCL идентификатор: Иновација преку ко-креација

Со имплементацијата на Идентификаторот, LCL се фокусира на иновации во верификацијата на идентитетот за сите центри за податоци. LCL идентификаторот вклучува двофакторна автентикација со користење

Прочитај повеќе »

ДОЗВОЛЕТЕ НИ ДА ЈА ПРЕИСПИТАМЕ ВАШАТА БЕЗБЕДНОСТ